Oud-Feyenoorder eerlijk over reserverol: "Ik ben een sportman"

Erwin Mulder
Erwin Mulder Foto: © Pro Shots

Erwin Mulder maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Go Ahead Eagles. In Deventer is de oud-doelman van Feyenoord tweede keeper, maar daar kan hij wel mee leven.

Mulder wist waar hij aan begon toen hij naar Go Ahead Eagles ging. "Ze hebben heel eerlijk gezegd dat Jeffrey zou gaan starten", vertelt hij aan De Stentor. "Alleen had hij toen nog maar twee eredivisiewedstrijden gespeeld. Het was de vraag hoe Jeffrey het zou doen. Go Ahead zei: ‘Met jou hebben we een heel ervaren keeper achter de hand, die er moeiteloos kan staan’."

De Lange heeft bewezen een uitstekende doelman te zijn, waardoor Mulder op de bank zit. Toch vertelt hij wel van grote waarde te kunnen zijn voor zijn team. "Als keepers ben je iedere dag met elkaar bezig. Elke training probeer je elkaar te helpen. Ik denk dat ik hem, met mijn ervaring, op ieder vlak kan helpen en ondersteunen.”

Komende zomer loopt het contract van de doelman af. "Ik zeg niet bij voorbaat dat ik dit nog vier, vijf jaar wil doen", vertelt de 34-jarige keeper, die het wel naar zijn zin heeft in Deventer, "maar ik ben ook een sportman en wil spelen. Dus ik zal altijd rondkijken en dat doet de club ook.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand