Oud-Feyenoorder Dudek: "Kunnen zeker een punt pakken tegen Oranje"

Jerzy Dudek en Dirk Kuijt
Jerzy Dudek en Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Jerzy Dudek vindt het geen onrealistische gedachte dat Polen een resultaat haalt tegen Nederland. Volgens de oud-doelman van Feyenoord en Liverpool moet Oranje waken voor onderschatting.

"Het valt niet te ontkennen dat Nederland en Frankrijk de grote favorieten zijn in deze poule", begon Dudek in een interview met het Poolse Fakt. "Maar we kunnen zeker een punt pakken tegen dit Oranje. Er zit veel potentieel in het team."

Dudek weet dat Polen een goed team heeft. "We zijn sterk in de counter en bij spelhervattingen. Ik hoop ook dat ze zondag veel druk gaan zetten, anders kan het wel eens slecht voor ons aflopen. Niemand wil die eerste wedstrijd verliezen."

De Champions League-winnaar van 2005 denkt dat Polen een resultaat zal behalen. "Ik denk dat het 1-1 wordt, dat zou een goed resultaat zijn. We hebben een team dat niet zomaar opgeeft. De spelers zijn heel gemotiveerd. We moeten vertrouwen hebben in de bondscoach."

Als laatste wordt Dudek naar welke spelers er ook bij Nederland in het veld zouden staan, hoeft hij niet lang na te denken. "Ik denk dat je dan drie spelers kunt noemen. Robert Lewandowski in de aanval, Piotr Zielinski op het middenveld en Wojciech Szczesny onder de lat. Die spelers zouden probleemloos meekunnen."

Lees meer:
0 reacties