"Denk dat ze bij Feyenoord niet heel blij zijn met dit interview"

Orkun Kökcü
Orkun Kökcü Foto: © Pro Shots

Mike Verweij denkt dat Feyenoord, net als Benfica, niet blij is met de uitspraken van Orkun Kökçü. Dat vertelt hij in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

De Turkse middenvelder gaf onlangs een interview aan De Telegraaf waarin hij kritiek had op de Portugese club en zijn trainer Roger Schmidt. Dit heeft ertoe geleid dat hij door de club werd geschorst voor het uitduel met Casa Pia (0-1). Ook moet hij waarschijnlijk een geldboete betalen aan Benfica.

Feyenoord zal volgens Verweij waarschijnlijk balen van de uitspraken van hun oud-speler. De middenvelder maakte de overstap van Feyenoord naar Benfica en hierbij zou een transfersom van 25 tot 30 miljoen zijn betaald aan de Rotterdammers. Ook heeft Feyenoord hierbij een doorverkooppercentage van 25 tot 30 procent bedongen. “Ik denk dat ze bij Feyenoord ook niet heel blij zijn met dit interview, vanwege het percentage doorverkoop. Hij zal niet weggaan voor veel meer dan dertig miljoen.”

Valentijn Driessen geeft aan dat hij wel kan genieten van de oprechtheid in het interview. “Het is toch geweldig dat er nog een speler is die zo gigantisch uithaalt naar zijn trainer en club? Dat zie je niet vaak meer, zeker niet op dat niveau. Hij gaat ordinair los.” Wel verwacht de columnist dat Kökçü voorlopig niet meer in actie zal komen voor Benfica. “Als hij nou alleen de aanval op Schmidt had geopend, dan had het bestuur misschien tegen Schmidt gezegd: even rustig aan, dit is wel een aankoop van dertig miljoen. Maar hij nam ook het bestuur mee in zijn kritiek. Die zal voorlopig niet meer spelen”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties