Orkun Kökcü blikt terug: "Het Legioen tilde me naar hoger niveau"

Orkun Kökçü
Orkun Kökçü Foto: © Pro Shots

Orkun Kökcü is nog altijd trots dat hij vorig seizoen werd verkozen als voetballer van het jaar in de Eredivisie. De middenvelder verliet Feyenoord daarna voor Benfica, maar daar gaat het nog niet zoals hij gehoopt had.

"Ik heb, durf ik nu best te zeggen, door dat gesol met mijn positie in het team een moeilijke periode gekend. Maar in die fase keek ik nog eens naar de lijst van al die Oranje-internationals die mij kozen als Voetballer van het Jaar. Ruud Gullit, Wim Kieft, Bert van Marwijk, Jaap Stam, Arnold Mühren, Arie Haan, Roy Makaay, allemaal mannen die op het allerhoogste niveau prijzen hebben gewonnen", aldus Kökcü in De Telegraaf.

Hij noemt het 'een mooie waardering', maar die voelt hij nog niet bij zijn nieuwe club Benfica. Met trainer Roger Schmidt ligt hij niet op één lijn. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Hij heeft me altijd in Nederland gezien, ik heb aardige wedstrijden ook tégen hem gevoetbald, hij zal best weten wat hij met mijn kwaliteiten moet doen."

De middenvelder zat al een aantal keer op de bank, maar hoopt alsnog onomstreden te worden. Dan gaan de Benfica-fans hem wellicht ook meer waarderen. "Ik hoop dat ik dezelfde band kan krijgen als bij Feyenoord. In De Kuip ging het Legioen tekeer als ik de boel ging afjagen of de ploeg op sleeptouw nam. Dat tilde mij weer naar een nóg hoger niveau. Ik ben nog niet de meest geliefde speler en dat kan ik aan een kant wel begrijpen."

Lees meer:
0 reacties