Oranje wint met duidelijke cijfers, Feyenoorders maken minuten

Lutsharel Geertruida tegen Schotland
Lutsharel Geertruida tegen Schotland Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een 4-0 overwinning geboekt op Schotland. Bij Oranje speelde Lutsharel Geertruida de hele wedstrijd mee, terwijl Mats Wieffer na ruim een uur spelen werd gewisseld. Quinten Timber bleef anderhalf uur op de bank.

Ondanks de verdedigende opstelling van de Schotten gingen de grootste kansen in de eerste helft wel naar de gasten. Oranje speelde statisch en mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Toch ging Nederland met een voorsprong de rust in, want Tijjani Reijnders zette Oranje met een fraaie knal op een 1-0 voorsprong.

Ook na rust waren de beste kansen voor de Schotten, maar toonde het Nederlands elftal aan behoorlijk effectief te zijn. Cody Gakpo zette in de 72ste minuut scherp voor en Georginio Wijnaldum knikte de 2-0 tegen de touwen. De tweede helft was beter dan de eerste en Oranje liep zelfs nog uit naar 3-0.

De ingevallen Joey Veerman legde de bal vanuit een corner op het hoofd van de ook ingevallen Wout Weghorst, die raak kopte. Hier zou het niet bij blijven, want een paar minuten later was het alweer raak voor het Nederlands elftal. Reijnders bediende Donyell Malen, die vakkundig de bal binnen prikte. Het duel tussen Nederland en Schotland eindigde zodoende in 4-0.

Opstelling Oranje: Flekken; Frimpong (62. Dumfries), Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer (62. Veerman), Reijnders, Wijnaldum (82. Koopmeiners), Simons (77. Malen); Memphis (77. Weghorst), Gakpo (82. Blind).

Lees meer:
0 reacties