Optimisme over doorbraak Slory: "Dat gaat hij steeds beter begrijpen"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

De 16-jarige Jaden Slory maakt een bijzonder goede periode door bij Feyenoord Onder 18. Als rechtsbuiten hoopt hij, net als vader Andwelé, door te breken.

Trainer bij Feyenoord onder 18, Melvin Boel, is optimistisch. "Aan de ene kant wil je heel veel energie van hem zien als we de bal hebben, maar het hedendaagse voetbal vraagt ook heel veel inzet en energie als we de bal niet hebben", vertelt Boel. "Dat gaat hij steeds beter begrijpen", vertelt hij bij RTV Rijnmond.

"De ene keer is hij bepalend met een doelpunt, dan weer met een assist of een moment van druk zetten waardoor iemand anders in scoringspositie kan komen. Spelers moeten voelen dat het niet altijd om hen gaat. Je hebt een rol binnen het team en ik ben er van overtuigd dat als je als team goed bent, je als individu kan uitblinken. En daar heeft Jaden met zijn één-tegen-één, snelheid en eventueel scorend vermogen specifieke kwaliteiten voor."

Diens vader is groot fan van zijn zoon, maar is er ook een maar. "Maar Andwelé is niet altijd bij de wedstrijden, om zo de druk er niet op te leggen. En hij laat Jaden vooral zijn eigen ding doen. Het voetbal was in de tijd van Andwelé ook anders, er worden andere dingen gevraagd. Ik denk juist dat het een enorme kwaliteit van een vader is die een zoon daarin soms loslaat. De druk op spelers is soms al hoog genoeg."

Jaden weet dat zijn vader hem ruimte geeft. "Hij zegt eigenlijk alleen 'veel plezier, gewoon je ding doen'. Voor de rest bemoeit hij zich er niet veel mee. Alleen op een positieve manier. Ik houd me ook helemaal niet met m'n achternaam bezig, ik probeer mijn eigen naam te maken. Hopelijk mag ik snel een keer naar De Kuip. Gewoon meetrainen, laten zien dat ik er ben."

Lees meer:
0 reacties