Oosting kan 'meer geld' krijgen bij Feyenoord: "Doe het niet"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Arne Slot lijkt van Feyenoord naar Liverpool te vertrekken en daardoor wordt FC Twente-trainer Joseph Oosting nu veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de club uit Rotterdam. John Graat, chef sport bij Trouw, geeft echter een duidelijk advies aan de oefenmeester.

"Geen woorden maar daden dus straks, Joseph? De wijzen in ons voetbal komen tegenwoordig sowieso niet uit de Randstad. Kijk maar naar Ajax", schrijft hij in zijn column. "Daar maken Amsterdammers er onderling alleen maar een puinhoop van sinds ‘de provincie’ (Marc Overmars, Erik ten Hag, Klaas-Jan Huntelaar, Gerry Hamstra en Henk Veldmate) is vertrokken", vervolgt Graat over de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

"In Eindhoven vormt Veluwenaar Peter Bosz een perfecte match met zijn oude ploegmaten die nu PSV runnen, de Brabanders Brands en Stewart. Oer-Drent René Hake verrichtte een mirakeltje bij Go Ahead Eagles", constateert hij. "Feyenoord kwam weer op de rails dankzij Slot, uit Bergentheim, in het verre oosten. En toch Joseph, dóe het niet, als Feyenoord komt. Er komt een beter instapmoment. Slot begon ook in de Kuip toen Feyenoord op een dood spoor leek te zitten. Wees jij nou de uitzondering, Joseph, en dien gewoon eerst eens je contract tot 2025 uit", adviseert Graat.

"Dit seizoen werden er in de eredivisie maar liefst zes trainers ontslagen en bij nog eens drie clubs gaat de trainer vertrekken. Dat totale gebrek aan continuïteit komt het Nederlandse voetbal niet ten goede. Ik snap heus de verleiding van de Kuip, meer geld, je ambities en eergevoel, beste Joseph, maar Emmen ligt veel verder van Rotterdam af dan Enschede. Koester wat je hebt en doe eerst met Twente een échte gooi naar de landstitel."

Lees meer:
0 reacties