'Onzin' van Van Gaal: "Blijf het vreemd vinden dat Bijlow niet keept"

Justin Bijlow
Justin Bijlow Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. zet nog altijd vraagtekens bij de keuze van Louis van Gaal om te gaan voor Andries Noppert onder de lat. De doelman van SC Heerenveen moest tegen Senegal een aantal keer redding brengen.

"Hij heeft drie keer moeten duiken en we weten dat hij met zijn 2,28 snel bij de grond is", was Kraay jr. positief bij ESPN. "Maar toch: ik vind het superleuk voor hem, want het is een hele leuke jongen, maar ik blijf het vreemd vinden dat Bijlow niet keept", is de analist eerlijk. Volgens hem klopt de uitleg van Van Gaal niet.

"In de voorbereiding vertelde Van Gaal dat hij ‘genoodzaakt’ was om voor Noppert te kiezen. Dat is onzin. Waarom ben je dan genoodzaakt? Ook tegen een winnende bondscoach mogen we zeggen: dit is even onzin, Louis. Bijlow heeft wel tegen Lazio en Marseille gekeept. Dat is andere druk dan PEC Zwolle – Go Ahead Eagles."

Volgens Kraay jr. is Noppert nu wel verlost van de spanning: "Ja, hij is er doorheen. Hij heeft sowieso weinig spanning, maar toch denk ik dat hij een kruisje geslagen heeft in de kleedkamer. Lieve heer, mag ik de eerste bal even lekker pakken?"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand