Ontwikkeling Wieffer verklaard: "Dat is zijn grote kracht"

Mats Wieffer bij Oranje
Mats Wieffer bij Oranje Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer kent dit seizoen een geweldige doorbraak. Niet alleen heeft de middenvelder zichzelf bij Feyenoord in de basis gespeeld, ook is hij opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bij FC Twente kwam Wieffer echter nooit echt tot een basisplek in het eerste elftal.

Voormalig FC Twente-scout Evert Bleuming legt aan de Telegraaf uit waarom de middenvelder uit Enschede vertrok. Hij wijst naar de degradatie in 2018, toen de club het financieel lastig had en amper geld kon uitgeven. "Ik heb toen alles eraan gedaan om de talenten die we hadden, zoals Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki, Jayden Oosterwolde en Daan Rots, toch een contractje te geven zodat ze aan de club verbonden bleven.”

Bleuming baalt dat Wieffer nooit kon doorbreken bij FC Twente. Hij ziet waarom Wieffer zo snel doorbreekt bij Feyenoord. "Wat zijn grote kracht is, is zijn voetbalintelligentie", weet de voormalig scout. "Je ziet dat spelers met voetbalintelligentie zich gemakkelijk aanpassen aan een hoger niveau. Dat heeft hij gedaan bij Excelsior, daarna bij Feyenoord en ik ben ervan overtuigd dat hij dat nu ook weer gaat doen bij het Nederlands elftal.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand