Om deze reden wordt trainer Brian Priske geroemd In Denemarken

Brian Priske
Brian Priske Foto: © BSR Agency

Feyenoord is in deze dagen bezig met het binnenhalen van Brian Priske. Dennis van Eersel van RTV Rijnmond legt uit waarom Feyenoord hem zo graag wil hebben.

In het seizoen krijgt Priske de kans om hoofdtrainer te worden bij FC Midtjylland, waar hij eerst al assistent-trainer was. “Priske grijpt de kans met beide handen aan en pakt in zijn eerste seizoen direct de landstitel met Midtjylland. Deense media roemen het kampioenselftal om de sterke organisatie. Niet alleen maar blind aanvallen, maar ook verdedigende stabiliteit en een goede organisatie van de restverdediging om niet kwetsbaar te zijn bij counters,” schrijft Van Eersel.

Ook geeft de journalist aan dat Priske het ook qua resultaten erg goed doet. “Met een gemiddelde van ongeveer twee punten per wedstrijd in het kampioensjaar presteert Priske nationaal uitstekend. En Europees overleeft Midtjylland de voorrondes van de Champions League en bereiken ze voor het eerst in de clubhistorie de groepsfase. Daarin werd de club wel laatste, in een poule met Liverpool, Atalanta en Ajax.”

Na twee seizoenen vertrekt Priske uit Denemarken. “Priske vertrekt na twee seizoenen Midtjylland door de voordeur richting Royal Antwerp in België. Niet met alle toeters en bellen zoals met Slot bij Feyenoord, want daarvoor is het tweede seizoen toch te matig geweest. Midtjylland strandt in de halve finale van de nationale beker en wordt tweede in de competitie, één punt achter kampioen Brøndby,” besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties