Openda kon ook naar Feyenoord: ''Club wilde me niet laten gaan''

0
Openda kon ook naar Feyenoord: ''Club wilde me niet laten gaan''

In januari 2020 wilde Feyenoord zich versterken met Loïs Openda. De aanvaller van Club Brugge kwam even later alsnog in de Eredivisie terecht en speelt nu bij Vitesse.

"Club wilde me niet laten gaan. Op stage in Qatar zei de coach dat hij me nog nodig had en ik meer speelkansen zou krijgen. Na de stage ben ik dan in een paar wedstrijden gestart, maar nadien was het weer afgelopen. Vervolgens brak corona uit", aldus Openda bij het Nieuwsblad.

Bij Club Brugge kwam Openda niet veel aan spelen toe. "In de zomer heb ik dan toch beslist dat het beter voor me was dat ik zou vertrekken. Gelukkig had de club toen wel begrip voor mijn situatie. Roel Vaeyens (sportief manager, red.) was het ermee eens dat het nodig was dat ik meer zou spelen."

Bij Vitesse heeft Openda het goed naar zijn zin. "Vanaf dag één had ik een goed gevoel bij de club. De trainer en de technisch directeur praatten met me en drukten van in het begin hun geloof uit. Ze wisten ook veel over me en hadden me duidelijk gemaakt dat ik veel speelkansen zou krijgen. Die belofte hebben ze waargemaakt. Ik stond vanaf het competitiebegin in de basis en ben ook vlot beginnen te scoren. De sfeer in de kleedkamer is die van een vriendengroep. Ik heb me mijn keuze allesbehalve beklaagd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›