Beukema naar AZ: ''Dat ligt denk ik iets genuanceerder''

0
Beukema naar AZ: ''Dat ligt denk ik iets genuanceerder''

Sam Beukema vertrekt niet naar Feyenoord, maar naar AZ. Oud-voetballer Geert-Arend Roorda, die onder meer speelde bij Excelsior en SC Heerenveen snapt dat de Go Ahead-verdediger voor AZ heeft gekozen.

"Dat Sam Beukema bewust kiest voor AZ zou volgens verschillende opinies heel veel zeggen over de positie van Feyenoord. Dat ligt denk ik iets genuanceerder", begint Roorda in de Leeuwarder Courant. "Feyenoord heeft een selectie die directe versterkingen nodig heeft. Jongens die er meteen staan en vanaf de start van toegevoegde waarde zijn voor het eerste elftal."

"De financiële positie van Feyenoord laat het nauwelijks toe om te gokken met jonge jongens die op het hoogste niveau nog niets hebben laten zien", vervolgt Roorda. "In Alkmaar kan Sam Beukema in alle rust in de eredivisie groeien met als doel om op termijn een basisplaats te veroveren, om van daaruit van sportieve en economische waarde te kunnen zijn."

Hierin ziet Roorda ook een verschil met Feyenoord. "Daar móet je er meteen staan, presteren en je wapenen tegen genadeloze kritiek. Ik denk daarom dat Feyenoord niet de bereidheid heeft getoond om ver te gaan voor de jongeling van Go Ahead. Feyenoord 1 is geen opleidingsprogramma voor eerstedivisiespelers. Dat accepteert de achterban niet en dat weten ze in de Kuip maar al te goed."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›