''Kan me niet voorstellen dat ik zoals Advocaat op het veld sta''

0
''Kan me niet voorstellen dat ik zoals Advocaat op het veld sta''

Peter Bosz droomt ervan ooit bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Dat zegt de voormalig speler van Feyenoord in een interview met het Duitse DPA.

''Bondscoach worden is het hoogste dat in Nederland kan worden bereikt. Het zou geweldig zijn als het zover komt. Zo niet, dan is het zo'', stelt de oefenmeester die afgelopen seizoen de bekerfinale haalde met Bayer Leverkusen en nog actief is in de Europa League. Het is volgens de trainer een uitgemaakte zaak dat hij niet tot zijn dood doorgaat. 

''Ik weet niet hoe lang ik nog trainer blijf. Misschien nog drie jaar. Maar het kan ook zomaar nog acht jaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 72ste, zoals Dick Advocaat, nog op het veld sta. Ik doe het zolang ik ervan geniet. Maar je bent vaak gescheiden van je gezin. Ik wil nog een paar goede jaren met het gezin doorbrengen'', stelt Bosz.

Hij zegt ook dat zijn naam als bondscoach al werd genoemd voordat Ronald Koeman werd aangesteld. ''Maar toen stond ik nog onder contract bij Borussia Dortmund. In voetbal draait veel om timing. Ik las dat Jürgen Klopp niet beschikbaar was toen Bayern München hem wilde halen. Maar dat betekent dus niet dat Bayern hem niet wilde.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!