''Ik durf wel te stellen dat hij vergelijkbaar is met Robin van Persie op die leeftijd''

( 0 reacties)
''Ik durf wel te stellen dat hij vergelijkbaar is met Robin van Persie op die leeftijd''

FC Groningen-vedette Ritsu Doan is de beste speler van zijn ploeg op dit moment. Er wordt dan ook volop gespeculeerd wat de volgende stap moet zijn voor de Japanner.

Carlos Aalbers, ontdekker van de veelzijdige middenvelder, ziet een stap naar de Nederlandse top wel zitten. ''Naar Ajax bijvoorbeeld. Of naar PSV. Dat kaliber clubs. Clubs net onder de absolute top. Bij zo’n club kan hij zijn volgende niveau pakken. En dat niveau gaat hij aankunnen, daar ben ik van overtuigd'', aldus Aalbers.

Ook een club in het buitenland, net onder de Europese top ziet hij wel zitten. ''Het zou ook een club kunnen zijn in Spanje, net onder Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid. Hij past zich overal goed aan'', aldus Aalbers in gesprek met Voetbal International.

Ook Danny Buijs denkt dat Doan wel een stap hogerop kan. "Hij kan zo de plaats innemen van Hakim Ziyech als die vertrekt. Op dit moment is Doan misschien nog niet zo goed als Ziyech, maar die potentie heeft hij wel. Hij wordt alleen maar beter. Zeker als hij betere spelers om zich heen krijgt'', aldus Buijs. ''Met wie hij vergelijkbaar is? Dat vind ik moeilijk. In de jeugd heb ik met Robin van Persie gespeeld en later ook met Georginio Wijnaldum. Ik durf wel te zeggen dat Doan op zijn leeftijd van vergelijkbaar niveau is met die jongens op die leeftijd.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!