''Dit maakt de financiële situatie van clubs nog zorgwekkender''

0
''Dit maakt de financiële situatie van clubs nog zorgwekkender''

Supporterscollectief Nederland heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de overheid om wedstrijden met publiek te verbieden. Voorzitter Matthijs Keuning zet zijn vraagtekens bij de maatregel en mist ook perspectief.

"Zeker omdat deze crisis nog wel langer gaat duren dan de drie weken waarvoor de huidige maatregelen gelden. We hadden in het voetbal juist een manier gevonden om op een verantwoorde manier een beperkt aantal supporters toe te laten, en ondertussen onderzoek te doen hoe we dat kunnen opbouwen. We hopen dit snel te kunnen hervatten", zo begint Keuning in het Algemeen Dagblad.

"Dit is een klap voor het voetbal en voor iedereen die zich heeft ingespannen om van de stadions een veilige omgeving te maken. Dit maakt de financiële situatie van clubs nog zorgwekkender. Het maakt ook de kans groter dat mensen in groepen elders gaan kijken, terwijl in het stadion juist een veilige omgeving is gecreëerd", zo vervolgt de voorzitter.

Het onderzoek van onder meer Feyenoord kan ook geen doorgang meer vinden. "Ook het onderzoek van de KNVB en clubs naar het risico op overdracht van het virus bij buitenevenementen komt hiermee stil te staan, terwijl dit juist zo essentieel is voor de hele maatschappij, willen we een leefbare manier vinden om met het virus om te gaan.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 november 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›