'Betaald voetbal per 1 januari weer met volle tribunes'

0
'Betaald voetbal per 1 januari weer met volle tribunes'

De KNVB, De Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gaan in zeven fases toewerken naar de terugkeer van betaald voetbal in volle stadions.

Dat blijkt uit het Deltaplan Betaald Voetbal dat vrijdag is overhandigd aan minister Martin van Rijn. Op zondag 8 maart werd de laatste wedstrijd gespeeld. Dat is fase 1 geworden. Op dit moment is fase 2 in volle gang. Dat houdt in dat er weer getraind mag worden zolang de anderhalvemeter-regel in acht wordt genomen. 

Per 24 juni moeten de trainingen volledig worden hervat, inclusief contact. Dat is de derde fase van het plan, waarna bij fase vier de eerste wedstrijden gespeeld gaan worden. Het gaat hierbij om trainingswedstrijden tussen twee verschillende profteams. ''Het is de opmaat naar de herstart van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zonder publiek in september'', valt er in De Telegraaf te lezen.

Zonder publiek spelen is de vijfde fase van het plan. Daarna willen de clubs het aantal bezoekers rustig opbouwen. Eerst gaat dat met gedeeltelijk publiek, zodat in januari 2021 de stadions in Nederland weer vol kunnen zitten. Dat is de laatste fase. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›