Onrust op tribunes: ''Er heerste continu een dreigende sfeer''

0
Onrust op tribunes: ''Er heerste continu een dreigende sfeer''

Afgelopen donderdag na afloop van de bekerwedstrijd tussen SC Heerenveen en Feyenoord gingen supporters van beide clubs op de hoofdtribune met elkaar op de vuist. Dit was echter niet de enige onrustige plek in het stadion.

"We werden in ons vak omgeven door Feyenoord-supporters. Dat is een heel ander soort publiek dan bij Heerenveen. Wij hebben vooral een familiepubliek dat de kat uit de boom kijkt, terwijl die jongens van Feyenoord over het algemeen veel dominanter aanwezig zijn", vertelt SC Heerenveen-supporter Bertus Veenstra in de Leeuwarder Courant

"Buiten het stadion is de politie verantwoordelijk voor de veiligheid. Binnen het stadion moet de club dat regelen, maar daar was totaal geen controle", vervolgt hij. "Naast het uitvak was een blauw zeil over enkele rijen stoeltjes gelegd. Vervolgens stond er een rij stewards opgesteld, maar in het vak daarnaast zaten alle Feyenoord- en Heerenveen-supporters door elkaar. Het leek alsof Heerenveen daar niet op was voorbereid."

"Er heerste continu een dreigende sfeer. Dat gaf een onveilig gevoel", weet Veenstra. "Uiteindelijk zeiden we tegen elkaar: laat Feyenoord deze wedstrijd maar winnen. Dan blijft het in ieder geval rustig. Dat is triest. Ik wil in het stadion een veilig gevoel hebben. Mijn club aanmoedigen en mijn emoties kunnen tonen. Maar tegen Feyenoord voelde ik me niet meer veilig. En dat was niet de eerste keer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›