Feyenoordpubliek eert overleden fan: ''Een kippenvelmomentje''

0
Feyenoordpubliek eert overleden fan: ''Een kippenvelmomentje''

Tijdens de wedstrijd tegen Young Boys, eerde het Feyenoord publiek de onlangs overleden Giovanni van Emmerik. De trouwe Feyenoorder overleed zondag onverwachts op twintig-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"Giovanni kreeg vorige week te horen dat hij galwegkanker en nog maar enkele maanden te leven had. Een paar dagen later bleek tijdens een biopt dat het was uitgezaaid en zondag is hij overleden", vertelt goede vriend Kevin Aantjes aan het Algemeen Dagblad. "Maanden werden dagen en dagen werden uren. Onvoorstelbaar. Hij was pas 20."

Aantjes en Giovanni's broertje Romano (15) riepen voorafgaand aan het duel op social media de supporters op om tijdens de wedstrijd in de twintigste minuut You'll never walk alone te zingen. De post werd ruim 400 keer gedeeld en, vlak nadat Steven Berghuis Feyenoord op 1-0 had gezet, klonk het You'll never walk alone en een applaus in de Kuip.

"Een kippenvelmomentje", reageert Aantjes na afloop. "In de twintigste minuut heb ik het Feyenoord-shirtje van hem omhooggehouden en zetten we uit volle borst You’ll never walk alone in. Het was super en laat zien dat we Feyenoorders zijn en elkaar steunen. Supporters die je niet kent, stonden te huilen. Het was gaaf om dit te kunnen doen. Ook voor zijn ouders - die thuis meekeken - om hen te steunen."

Romano en Kevin kozen bewust voor deze actie. "Het was een ontzettend lieve jongen, heel geliefd en een groot Feyenoordfan, net als de rest van zijn familie. Hij leefde voor Feyenoord en had een seizoenskaart, voor vak S, samen met zijn broertje", legt Aantjes uit. "Alle mensen die hebben geholpen met het delen en alle Feyenoorders die uit volle borst meezongen: Bedankt, namens mij en Romano."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›