Reactie op boycot Feyenoord-fans: ''Het loopt volledig uit de hand''

( 0 reacties)
Reactie op boycot Feyenoord-fans: ''Het loopt volledig uit de hand''

Het kan zomaar zijn dat De Kuip op 4 april in de wedstrijd met SC Heerenveen maar halfvol zit. Een deel van de Feyenoord-supporters heeft namelijk opgeroepen tot een boycot, naar aanleiding van de beslissing van de KNVB om Vak S te sluiten in het duel met SC Heerenveen. 

De KNVB-straf is een gevolg van het afsteken van vuurwerk door een gedeelte van het Feyenoord-publiek in de thuiswedstrijd met PSV eind vorig jaar. Dat tientallen Feyenoord-fans oproepen om de wedstrijd te boycotten uit onvrede over de strafmaat, maakt grote indruk op Mark de Bokx. "Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe", stelt De Bokx, lid van de Supportersraad van Feyenoord, tegenover RTV Rijnmond

"Het collectief - een vak - wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken", vervolgt De Bokx. "De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven. Maar dat een heel vak niet mag komen om te supporteren, is een beetje het begin van het einde. Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?"

De Bokx denkt dat de KNVB-straf vooral ten koste gaat van onschuldige Feyenoord-fans. "Zij worden nu gestraft. Vuurwerk hoort erbij. Het is onderdeel van de supporterscultuur. Vooral aan de Noordzijde, waar Vak S zit. Dat vak neemt vaak het stadion mee op sleeptouw", vertelt De Bokx, die schreeuwt om een oplossing. "Je zit bijna te wachten op het feit dat er gespeeld moet worden zonder publiek. Ga bij elkaar aan tafel zitten, spreek dit door en probeer een oplossing te vinden. Op deze manier loopt het volledig uit de hand."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!