Plan B voor Feyenoord: ''Die namen blijven het hardnekkigst terugkomen''

( 0 reacties)
Plan B voor Feyenoord: ''Die namen blijven het hardnekkigst terugkomen''

Het is een proces dat de gemoederen nog wel even bezig zal houden: de aanstelling van de opvolger van Giovanni van Bronckhorst. Dick Advocaat lijkt het zo goed als zeker niet te worden, al laat zijn afzegging wel de nodige sporen na. 

"Wat dat betreft heeft het afzeggen van Dick Advocaat ook gevolgen voor het huidige proces: iedere coach die nu wordt benaderd, weet dat hij tweede keuze is", schrijft VI-verslaggever Taco van den Velde. "En dat weet inmiddels ook de hele wereld. Dat zal ongetwijfeld tot gevolg hebben dat enkele zwaargewichten die eerder werden genoemd (Louis van Gaal, Martin Jol) hun bedenkingen zullen hebben."

Ook de naam van Philip Cocu werd genoemd. "Hij lijkt een weinig waarschijnlijke kandidaat. Hij was na vijf jaar PSV voor zichzelf eigenlijk klaar in Nederland en koos bewust voor een voortzetting van zijn carrière in het buitenland. Dat zal na zijn mislukte avontuur bij Fenerbahçe niet zijn veranderd", vervolgt Van den Velde. 

In Nederland blijven er nog een aantal kandidaten over. "Waarbij de namen Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Henk Fraser (Sparta) het hardnekkigst blijven terugkomen. Verder zou het ook niet onlogisch zijn dat een oud-speler als Kevin Hofland, die nu uitstekend debuteert bij Fortuna Sittard als trainer, wordt gezien als een serieuze optie. En wat is er mis met een goede buitenlandse coach? Het is de taak van de directie die kandidaten op waarde te schatten", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›