Vader van zieke zoon doet oproep aan Feyenoord: ''Laat ons zondag niet vallen''

Zondag speelt Feyenoord het eerste thuisduel van dit seizoen. In De Kuip is Excelsior de tegenstander. Het wordt een bijzondere dag voor zo'n 900 patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij zijn aanwezig bij de wedstrijd. 

Een van hen is Vince Vorthoren (8). Zijn vader Niels plaatste deze week op Facebook een oproep aan spelers, staf en supporters.  ''Sinds enkele weken weten we dat ons 8-jarige zoontje ernstig ziek is. Sindsdien voeren wij als gezin een strijd om leven en dood. Een strijd, waarin ik als Feyenoordpapa vaak ons cluppie als voorbeeld neem. Dagelijks vliegen de clubkreten Sterker door strijd, Geen woorden maar daden, You'll never walk alone hier door de lucht."

Vader Vorthoren hoopt dat de spelers zondag laten zien waarom de kreet 'Geen woorden, maar daden' bij Feyenoord past. ''Dat het voetballend niet lukt, dat kan. Soms is de tegenstander gewoon beter, dat is voetbal. Maar er is één ding dat Feyenoord onderscheidt van de rest: de wilskracht, de inzet, de mentaliteit, knokken, vechten, het gras opvreten. En dat heb ik van de week gemist.'' Ook laat hij weten hoeveel voetbal voor hem betekent. ''Voetbal is meer dan 'n spelletje. Het is een religie, het is hoop, het is een passie. Laat ons zondag niet vallen, zoals wij jullie nooit zullen laten vallen. Ik reken op jullie."

Vince gaat zondag zijn helden voor het eerst in actie zien. ''Hij noemt zichzelf al Vince van Persie'', vertelt zijn vader die een beroep doet op de spelers. ''Kindjes en families die een strijd voeren waar zij niet om gevraagd hebben en niet voor betaald krijgen. Waarin opgeven simpelweg geen optie is en een slechte dag meer kost dan 3 punten. Jullie kunnen ervoor zorgen dat deze strijders een topdag hebben. En ze laten zien wat knokken is. Zondag zijn jullie meer dan voetballers. Jullie zijn role models." 

Ook doet Niels Vorthoren een oproep aan het legioen. ''En 't legioen. Laten we er met z'n allen een feest van maken. Een kolkende kuip, onze tempel. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat die kids en hun familie voor eventjes hun ellende kunnen vergeten. Laten we met zijn allen kunnen zeggen: Wij zijn Feyenoord. Wij geven nooit op!"

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Fortuna Sittard
14:30
Feyenoord
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand