Feyenoord Vrouwen ambitieus: ''Over paar jaar meedraaien in de top''

0
Feyenoord Vrouwen ambitieus: ''Over paar jaar meedraaien in de top''

Feyenoord debuteert volgend jaar met een vrouwenteam in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is trots op het feit dat Feyenoord eindelijk op het hoogste niveau actief gaat zijn.

"Het is nog steeds een topclub in Nederland en die moet ook gewoon meiden hebben", begint Melis in het NRC. "In het begin zullen we de underdog zijn, maar ook in het vrouwenvoetbal gaat het supersnel, dus ik verwacht dat we de komende jaren grote stappen gaan maken. De doelstelling is om over een paar jaar mee te draaien in de top."

De wedstrijden gaan gespeeld worden op Varkenoord. Hier is plek voor 3.500 toeschouwers. "Dat is wel lekker want dan is er niemand meer, dus dan is dit complex echt voor de meiden. Zodra wij beginnen zullen mensen ook wel nieuwsgierig zijn hoe ze het doen, dus we hopen dat – als dat weer mag – veel toeschouwers komen kijken."

Inmiddels is Melis druk met het samenstellen van de selectie. "Je merkt dat het heel snel gaat omdat je Feyenoord bent, dus dan kun je gaan selecteren. Een leuk proces, want het is bouwen en kansen bieden. Je ziet steeds meer goede jonge speelsters. Het is veel normaler voor meisjes om op voetbal te gaan, dus het wordt allemaal groter."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 19 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›