Hendriks dankbaar: ''Dirk is daarin heel belangrijk geweest''

0
Hendriks dankbaar: ''Dirk is daarin heel belangrijk geweest''

Ramon Hendriks droomt ervan om in de toekomst aanvoerder van Feyenoord 1 te zijn. De jonge mandekker, die op het moment op huurbasis bij NAC Breda speelt, was in verschillende jeugdteams al aanvoerder.

"Ik kan goed overweg met veel mensen. Dat vind ik belangrijk als captain. Ook ben ik iemand die altijd voorop gaat in de strijd en in het veld laat ik me wel vaak horen. Dat hoort natuurlijk bij mijn positie, dus dat probeer ik ook bij NAC te doen", aldus Hendriks in gesprek met Voetbalzone.

Hierin heeft Hendriks veel geleerd van Dirk Kuyt, die zijn jeugdtrainer was. "Hij is daarin heel belangrijk geweest, hamerde er steeds op dat ik me moest laten gelden. Maurice Steijn zegt nu hetzelfde omdat ik er als speler volwassener van word. En ik help de ploeg ermee, wat uiteindelijk het belangrijkst is voor mij."

Ook leerde Hendriks veel van John de Wolf. "Hij is veel met de jeugd bezig op trainingen, geeft ons allemaal goede tips. Het is super om van zo’n geweldige verdediger te kunnen leren. Dat neem ik nu allemaal mee naar NAC. John heeft gezegd dat ik vooral harder de duels moet aangaan. Daarom is het goed dat ik nu tegen mannen speel in de Keuken Kampioen Divisie."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›