Hansson maakt indruk: ''Ik heb diverse Eredivisie-clubs getipt''

( 0 reacties)
Hansson maakt indruk: ''Ik heb diverse Eredivisie-clubs getipt''

Emil Hansson heeft zich afgelopen seizoen pijlsnel ontwikkelt bij RKC Waalwijk. Damien Hertog maakte Hansson als jeugdtrainer van Feyenoord mee en is niet verbaasd over diens ontwikkeling.

"Een voetballende ploeg met een trainer met een idee, dat is ideaal. Dat hij op 10 en op links speelde snap ik wel, dat zijn posities waarop hij moet laten zien dat hij rendement heeft. De reden dat jij nu een verhaal over hem maakt, is dat hij is gaan scoren en assists is gaan leveren", begint Hertog tegenover Voetbal International.

Hertog haalde Hansson naar Feyenoord. "Stanley Brard had de eerste contacten met Emil en zijn familie. Ik ben met Stanley destijds naar Bergen geweest en zag hem daar als jeugdspeler. Vanaf zijn dertiende kwam hij bij ons op stage. Toen hij zeventien was kwam hij definitief. Hij heeft een weloverwogen beslissing genomen om op jonge leeftijd hierheen te komen, in overleg met zijn familie. Die familie is sportminded, zijn vader was ook prof en is coach."

Hertog is onder de indruk van Hansson. "Ik heb vorige zomer diverse Eredivisie-clubs getipt. Ik geloof in zijn kwaliteiten, ik ben heel benieuwd op welke positie hij uiteindelijk terecht gaat komen. Ik heb daar in de jeugd ook al wat mee geëxperimenteerd. Hij heeft het in zich om op termijn een ideale verbindingsspeler op 6 of 8 te worden. Zoals Lasse Schöne of Frenkie de Jong, dat kan hij wel."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 oktober 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›