Kökcü en Burger loodsen Oranje onder 19 naar ruime overwinning

( 0 reacties)
Kökcü en Burger loodsen Oranje onder 19 naar ruime overwinning

Oranje onder 19 is uitstekend begonnen aan het EK-kwalificatietoernooi voor het EK in Ierland. In de eerste wedstrijd werden de Faeroër Eilanden met 5-0 van de mat geveegd.

Vlak voor rust brak Orhan Kökcü de ban voor de Nederlanders. Na een dribbel in de zestien meter schoot hij raak in de korte hoek. Ook nog voor rust wist een andere Feyenoorder, Wouter Burger, zich te onderscheiden. Hij maakte 2-0 door de bal van dichtbij in de hoek te knallen. Uiteindelijk liep Oranje onder 19 na rust uit naar een 5-0 overwinning.

Bondscoach Maarten Stekelenburg was tevreden. ''Als je 5-0 wint in je eerste wedstrijd, dan heb je het gewoon prima gedaan'', zegt hij tegenover Ons Oranje. Aanstaande zaterdag treden de jongelingen aan tegen Bosnië & Herzegovina. Dinsdag volgt dan het duel met thuisland Ierland.

"Winnen we zaterdag van Bosnië & Herzegovina dan zijn we zeker van een plek in de Eliteronde", weet Stekelenburg. "Het doel was en is om groepshoofd te worden met negen punten."

Opstelling Oranje onder 19: Scherpen; Timber, Geertruida, Pierie (83' Botman), Familio-Castillo; Burger, Kökcü (68' Koopmeiners), Gravenberch (68' Smeulers); Mallahi, Redan en Baars (68' Ekkelenkamp).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!