Feyenoord O19 begint toernooi in Kroatië met overwinning

Feyenoord O19 is goed begonnen aan het Mladen Ramljak International Memorial Tournament. Donderdagmiddag werd er met 1-2 gewonnen van Kroatië O19. Splinter de Mooij was de grote man.

De Kroaten wisten als eerste te scoren. Na 25 minuten werd een vrije trap binnengekopt achter doelman Koorevaar. Nog voor de rust kregen de Rotterdammers een aantal mogelijkheden om gelijk te maken. Maar na 45 minuten stond het nog altijd 1-0.

Na de rust ging de ploeg van Dirk Kuyt door. En dat resulteerde in de 59e minuut in een gelijkmaker. De middenvelder kopte een voorzet van Marouan Azarkan achter de Kroatische doelman. Vlak daarna werd het zelfs 1-2. Opnieuw was het De Mooij die scoorde. Hij reageerde attent toen de keeper van de tegenstander de bal niet onder controle kreeg.

In de slotfase waren er nog kansen voor beide ploegen. Maar er werd niet meer gescoord en dus zijn de eerste punten binnen voor Feyenoord. Vrijdagochtend staat de volgende wedstrijd op het programma. Dat is FC Kopenhagen de tegenstander. Zaterdag wacht NK Maribor.