Homepage » Overige elftallen » ''De waarheid is dat 98% van de jeugdspelers van Feyenoord nooit het eerste haalt''

''De waarheid is dat 98% van de jeugdspelers van Feyenoord nooit het eerste haalt''

( 0 reacties)
Lagere energierekening met Qurrent
''De waarheid is dat 98% van de jeugdspelers van Feyenoord nooit het eerste haalt''

Robert Maaskant is trainer geweest bij verschillende eredivisieclubs. Tegenwoordig is hij franchisenemer van Recruit a Student, waar hij zich bezig houdt met met voetballers die op zoek zijn naar een maatschappelijke carrière.

Toch blijft hij ook een mening houden over het topvoetbal. ''Alles staat in het teken van die ene wedstrijd in het weekeinde. En zo hoort het ook. Maar de praktijk is nu dat tachtig procent van de voetballers de tijd na een training vult met op de bank hangen, videogames spelen of andere vormen van compleet nutteloos zijn'', begint Maaskant.

''En iedereen accepteert dat. Ook bij talenten. De waarheid is dat 98 procent van de jeugdspelers van Feyenoord of Ajax nooit het eerste elftal haalt. Om, wanneer hun loopbaan vroeg of laat erop zit, tot de conclusie te komen dat ze naast voetballen helemaal niets kunnen'', gaat de voormalig trainer verder.

Maaskant mist de analytische blik in het voetbal. ''Het kijken wat er echt speelt, hoe een trainer echt werkt. Dat mis ik bij de meeste clubs. Juist de leidinggevenden die wel zo'n analytische blik hebben, zoals bij PSV en Feyenoord, bewijzen succesvol te zijn. Als het aan de media had gelegen, was Giovanni van Bronckhorst al ruim voor zijn landstitel ontslagen bij Feyenoord en had Phillip Cocu het koploperschap nu ook niet meer meegemaakt. Een invuloefening, waarbij journalisten, td's en besturen elk jaar weer hetzelfde kunstje doen. Dat is het voetbalwereldje in een notendop'', zo besluit Maaskant kritisch.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!