Cambuur-directeur haalt uit naar Van Geel: ''Onzin, hij heeft makkelijk praten''

Martin van Geel deed woensdag beklag in Voetbal International over de vele kunstgrasvelden in Nederland. Volgens de technisch directeur van Feyenoord, dat zondag de tegenstander van Cambuur is, is het voor Nederlandse clubs lastiger om spelers te halen door de vele kunstgrasmatten. "Onzin. Hij heeft makkelijk praten", reageert Gerald van den Belt tegenover het Friesch Dagblad. "Ik ben het totaal niet met hem eens."

"Of een speler bijvoorbeeld wel of niet voor je club kiest, heeft uiteindelijk vooral met euro's te maken en niet met je veld." Volgens de algemeen directeur van Cambuur is het vooral een financiële kwestie. "Van Geel heeft makkelijk praten. Feyenoord heeft blijkbaar wel het vermogen om meer geld aan een goed hoofd- en trainingsveld te besteden. Wij niet. We hebben het jaren gedaan en veel ellende meegemaakt met betrekking tot de kwaliteit van het veld", aldus Van den Belt, die ook liever op een andere ondergrond speelt. "Ik ben ook een liefhebber van echt gras", erkent hij.

"Maar dan moet het wel een goed veld zijn. Kijk naar het veld van FC Groningen vorig seizoen. Dat was heel slecht, bijvoorbeeld toen wij er speelden. Als je ziet wat voor velden er soms in Nederland zijn, daar kun je geen goed voetbal op spelen." Van den Belt denkt niet dat kunstgras ten koste gaat van kwaliteit. "Wij spelen aanvallend en attractief voetbal op kunstgras. Heracles speelde toch ook jarenlang goed voetbal op kunstgras? Dat gaat wel degelijk samen. Goed spel hangt onder meer af van de ploeg en spelers dan van de ondergrond."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand