'Er was belangstelling van grote clubs, maar Feyenoord wil me niet kwijt''

Lex Immers stond naar eigen zeggen in de belangstelling van 'meerdere grote clubs', maar koos voor een langer verblijf bij Feyenoord. De middenvelder tekende op de dag van de eerste training in de Kuip zijn nieuwe verbintenis, waardoor hij tot medio 2017 aan de club is verbonden. Een kleine maand later was de Open Dag van Feyenoord, waar er voor één speler het hardst werd geklapt: Lex Immers.

"Dat is omdat ik altijd het geloof in mezelf heb gehouden", vertelt hij zelf voor de camera van RTV Rijnmond. "Ik heb ook altijd het vertrouwen gekregen van de club, van de trainer, van mijn medespelers, van iedereen. Alleen van een aantal mensen buiten het voetbal niet, nou dat mag. Als de kritiek gericht is op feiten in het voetbal, kan dat terecht zijn."

Toch zag Immers dat de kritiek met andere bedoelingen werd geleverd. "Als je op een bepaalde manier mensen probeert te zoeken, wat niet nodig is en toch gebeurt. Daar heb ik één keer op gereageerd en uiteindelijk is dat goed gevallen. Je hebt kunnen zien dat ik door ben blijven gaan, ondanks dat bijvoorbeeld Otman Bakkal kwam. Dat maakt mij alleen maar sterker: kritiek en concurrentie. Dat heeft de buitenwacht ook wel gezien en dat wordt nu wel gewaardeerd."

Tot slot bevestigt Immers dat er wel belangstelling voor hem is geweest. "De afgelopen weken niet, maar daarvoor wel. Grote clubs? Nou ja, voor Barcelona en Real Madrid was ik te duur", grapt de blonde middenvelder. Eerder dit jaar was er wel degelijk concrete interesse voor de Hagenaar. Het Engelse Middlesbrough deed zelfs een officieel bod, maar dat was in de ogen van Feyenoord veel te laag. En er waren meer clubs, maar Feyenoord liet hem niet gaan.

"Je kent de clubs niet echt, maar mijn zaakwaarnemer wel. Hij zei dat het grote clubs waren en ook zijn, maar die spelen op een niveau lager", doelt Immers mede op clubs op de Championship in Engeland. "Feyenoord wil mij ook niet laten gaan. En dat vind ik ook wel terecht als je ziet welke waarde ik heb gehad voor Feyenoord de afgelopen twee jaar met 25 doelpunten", aldus de 'nummer tien'.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Fortuna Sittard
14:30
Feyenoord
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand