Derksen: ''Niemand zit te wachten op zijn komst bij Feyenoord''

Johan Derksen gaat deze week in zijn column in Voetbal International in op het afhaken van Willem van Hanegem bij Feyenoord. Het clubicoon zag af van een functie bij de club, maar volgens Derksen treurt Feyenoord daar niet om. "Niemand zat te wachten op Van Hanegem, maar niemand durfde dat uit te spreken."

Volgens de voormalig hoofdredacteur van het voetbalblad heeft dat ook te maken met Wim Jansen. "Jansen is de onzichtbare man achter het succes. Hij is echter geen liefhebber van Van Hanegem." Volgens Derksen heeft dat te maken met een voorval toen Jansen technisch directeur was bij de club en Van Hanegem destijds hoofdtrainer van Feyenoord.

"Gedurende die periode moet er iets gebeurd zijn tussen de heren. Jansen praat daar nooit over, maar stapte destijds wel op. Sindsdien zijn de twee oud-voetballers nauwelijks on speaking terms. En het was duidelijk dat Jansen de komst van van Hanegem niet zou tolereren bij de jeugdopleiding. Intern begreep iedereen wel dat het geen zin had Jansen en Van Hanegem aan elkaar te koppelen. Het heeft dan ook geen enkele zin een perfect functionerende opleiding op te zadelen met een onduidelijke adviseur, terwijl niemand op adviezen zit te wachten."

Daarnaast hekelt Derksen ook het feit dat Martin van Geel niet de werkelijke reden van het afhaken van Van Hanegem wil vertellen. "Dat is Van Geel ten voeten uit, hij zegt nooit wat hij meent. Hij blijft politiek correcte pietpraat uitkramen. Als de beleidsbepalers meteen hadden gezegd dat er geen enkele behoefte was aan de bemoeienis van Van Hanegem hadden al die volwassen mensen elkaar niet maanden voor de gek hoeven houden met een tenenkrommend amateurtoneel", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand