Til maakt indruk bij Nederlands elftal: ''Hij is daarin een aanjager''

0
Til maakt indruk bij Nederlands elftal: ''Hij is daarin een aanjager''

Guus Til mocht vrijdag in de basis beginnen bij het Nederlands elftal. Volgens Pieter Zwart, analist van Voetbal International, ging de samenwerking tussen Til en Memphis Depay soepeler dan die tussen Davy Klaassen en de Oranje-spits.

"Direct druk geven op de helft van de tegenstander, zodat snel veroverd wordt. Til is daarin een aanjager", schrijft Zwart bij Voetbal International. "Dat koppelt Til aan loopvermogen. Bovenstaand moment is daar een voorbeeld van. Na een counter van Letland is Blind met zijn directe tegenstander meegelopen naar het centrum. Til heeft dat herkend en eindigt als aanvallende middenvelder op de linksback-positie.."

"Op het eerste oog heeft Til in de eerste helft nauwelijks wat bijgedragen. Hij heeft op doelman Justin Bijlow na de minste balcontacten bij het Nederlands elftal en heeft bovendien drie keer bij een aanname de bal verloren. Dit soort momenten laten echter zien dat Til soms een functie gehad heeft zonder de bal te toucheren", vervolgt hij. "Door defensief vuile meters te maken of door in het strafschopgebied op te duiken."

Beide spelers zijn echter vergelijkbaar, ziet ook Zwart. "Til en Klaassen is simpelweg veel van hetzelfde. Zeker tegen een opponent die weinig ruimtes weggeeft. In die zin is het niet verwonderlijk dat Van Gaal vanaf de 61ste minuut met Ryan Gravenberch voor een ander type op die plek kiest. Toch lukt het ook met hem niet de organisatie van Letland stuk te spelen. Dat is een signaal dat Oranje in een nieuwe fase beland is. Tegenstanders weten nu wat het Nederlands elftal onder Louis van Gaal van plan is en dat vraagt om nieuwe oplossingen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›