Til maakt indruk bij Nederlands elftal: ''Hij is daarin een aanjager''

Guus Til mocht vrijdag in de basis beginnen bij het Nederlands elftal. Volgens Pieter Zwart, analist van Voetbal International, ging de samenwerking tussen Til en Memphis Depay soepeler dan die tussen Davy Klaassen en de Oranje-spits.

"Direct druk geven op de helft van de tegenstander, zodat snel veroverd wordt. Til is daarin een aanjager", schrijft Zwart bij Voetbal International. "Dat koppelt Til aan loopvermogen. Bovenstaand moment is daar een voorbeeld van. Na een counter van Letland is Blind met zijn directe tegenstander meegelopen naar het centrum. Til heeft dat herkend en eindigt als aanvallende middenvelder op de linksback-positie.."

"Op het eerste oog heeft Til in de eerste helft nauwelijks wat bijgedragen. Hij heeft op doelman Justin Bijlow na de minste balcontacten bij het Nederlands elftal en heeft bovendien drie keer bij een aanname de bal verloren. Dit soort momenten laten echter zien dat Til soms een functie gehad heeft zonder de bal te toucheren", vervolgt hij. "Door defensief vuile meters te maken of door in het strafschopgebied op te duiken."

Beide spelers zijn echter vergelijkbaar, ziet ook Zwart. "Til en Klaassen is simpelweg veel van hetzelfde. Zeker tegen een opponent die weinig ruimtes weggeeft. In die zin is het niet verwonderlijk dat Van Gaal vanaf de 61ste minuut met Ryan Gravenberch voor een ander type op die plek kiest. Toch lukt het ook met hem niet de organisatie van Letland stuk te spelen. Dat is een signaal dat Oranje in een nieuwe fase beland is. Tegenstanders weten nu wat het Nederlands elftal onder Louis van Gaal van plan is en dat vraagt om nieuwe oplossingen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand