Coolen optimistisch: ''Dit proces gaan we in met een lange adem''

0
Coolen optimistisch: ''Dit proces gaan we in met een lange adem''

De Feyenoord Academy maakt momenteel grote ontwikkelingen door. Rini Coolen stelt als hoofd opleidingen dat de toekomst er rooskleurig uitziet wanneer de club een duidelijke visie heeft.

''De coaches voeren continu ontwikkelgesprekken om per speler specifieke doelen te bepalen, die passen bij zijn leeftijd, zijn persoonlijkheid, rol binnen het team, ontwikkeling en de voetbalvisie van Feyenoord. Door voetbaltechnisch in de gehele opleiding dezelfde spelprincipes na te streven, zorg je er op termijn voor dat de stap naar Feyenoord 1 makkelijker gezet kan worden'', zegt Coolen in gesprek met Feyenoord Magazine.

''Het mooie is dat we met elk thema dat we behandelen alle linies trainen. Bij een thema dat gericht is op aanvallen worden ook de verdedigers en keepers van de tegenstander uitgedaagd. Als de focus op de opbouw ligt, leren de aanvallers van de tegenstander over drukzetmomenten. En omdat alle coaches in dezelfde periodes met hetzelfde thema werken, kunnen zij elkaar inspireren met hun trainingsvormen", vertelt hij. 

Coolen heeft zin in de toekomst. "Ik kijk uit naar de komende jaren, want met elkaar gaan we invulling geven aan de voetbalvisie die nu hier op tafel ligt. Het grote doel is om de stap van Feyenoord Academy naar Feyenoord 1 gemakkelijker te maken. De resultaten van dit alles ga je niet van vandaag op morgen zien, maar dit proces gaan we in met een lange adem.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›