Van der Gijp adviseert Oranje: ''Niet spelen met jongens als Malacia''

1
Van der Gijp adviseert Oranje: ''Niet spelen met jongens als Malacia''

René van der Gijp hoopt dat bondscoach Louis van Gaal voor ervaren spelers kiest, als Oranje het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Turkije, Noorwegen en Montenegro. De analist zou niet beginnen met spelers als Tyrell Malacia en Cody Gakpo.

"Die Pierre van Hooijdonk had laatst een opstelling met Malacia en Gakpo, maar dat gaat Van Gaal niet doen", zo vertelt Van der Gijp bij SBS 6. "Dat ga je doen als je een keer twee wedstrijden vriendschappelijk speelt. In dit geval gaat het er gelijk om en dan ga je niet spelen met jongens die hun eerste interlands gaan spelen."

"Je moet gewoon lekker Daley Blind linksback zetten, als je hem bij je hebt. Je speelt met zoveel mogelijk ervaren jongens. Die jongens kun je ook weer ergens op aanspreken. Als Blind slecht speelt kan je zeggen: wat ben je godverdomme aan het doen. Als Malacia slecht speelt kan je alleen maar zeggen: dit is zijn eerste interland", aldus Van der Gijp.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Aug 2021 om 09:27
    wat een mafkees, ik zeg niet dat Malacia zaligmakend is maar als we het over die oude van dage Blind hebben zakt mijn broek van deze uitspraak af, wij hebben het volste vertrouwen in van Gaal en kunnen blind varen op zijn keuzes, van der Gijp, zelf eens wat gepresteerd anders dan reservespeler of waterdrager want ook ik ben nog ouder dan jou en heb me altijd met voetbal bezig gehouden maar jouw naam kan ik mij toch echt niet herinneren en ik heb geen dementie
Sunday 19 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›