''Nu het zo goed is verlopen, heeft Berghuis een probleem''

0
''Nu het zo goed is verlopen, heeft Berghuis een probleem''

Rinus Israël heeft genoten van het spel van Denzel Dumfries bij de 3-2 overwinning van Nederland op Oekraïne. Het sterke optreden van de PSV-verdediger heeft mogelijk gevolgen voor Steven Berghuis, denkt de oud-trainer.

"Denzel had een erg groot aandeel in deze overwinning. Een goal, een goede voorzet en tal van meer goede dingen. Ik houd ook van de werklust die hij toont. Fysiek is hij ook nog eens sterk. Kijk, hij is natuurlijk niet de beste voetballer, maar in deze partij speelde hij wel een heel belangrijke rol. Hij gaat echt als de brandweer op de rechterflank", aldus Israël in De Telegraaf. "Daar passeert hij niet zoals Berghuis op techniek of met schijnbewegingen. Maar hij vult de rol die Frank de Boer hem geeft wel goed in."

Volgens Israël gaan de buitenspelers minder kansen krijgen. "Nu het zo goed is verlopen, na twee eerdere, moeizaam verlopen oefeninterlands, heeft Berghuis een probleem. Want voor vleugelspelers is voorlopig geen plek. Ik ben nooit een voorstander van deze manier van spelen (5-3-2) en dat zal ik ook nooit worden. Maar er zal na deze wedstrijd niemand in Nederland te vinden zijn die roept dat De Boer het verkeerd heeft gezien. De winnaar heeft altijd gelijk..."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›