''Feyenoord heeft daar in 2014 van geprofiteerd tijdens het WK''

0
''Feyenoord heeft daar in 2014 van geprofiteerd tijdens het WK''

Sportmarketeers Chris Woerts en Marcel Beerthuizen denken dat clubs flink geld gaan verdienen, mochten een aantal van hun spelers het goed doen tijdens het EK. Volgens de sportmarketeers zijn Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi goede voorbeelden.

"Feyenoord heeft daar in 2014 bijvoorbeeld van geprofiteerd tijdens het WK", zegt Beerthuizen tegen het Algemeen Dagblad. "De transferwaarde van Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi ging toen behoorlijk omhoog omdat Oranje zo goed presteerde."

"Er zullen denk ik maar weinig clubs ongelukkig zijn dat hun spelers voor het EK worden opgeroepen", vervolgt Beerthuizen. "Ik kan me wel voorstellen dat het sentiment bij bijvoorbeeld oefeninterlands soms anders is."

Woerts ziet in voormalig Feyenoord-speler Royston Drenthe nog een voorbeeld. "Real Madrid nam hem ineens over voor 15 miljoen euro. Daar is goed van geprofiteerd toen en daarom biedt een toernooi altijd kansen voor clubs. De voordelen zijn denk ik groter dan de nadelen."

"Natuurlijk zijn er risico's en zeker in de volle kalenders van nu. Na dit zware seizoen loopt een aantal spelers al op de achterste benen en het is afwachten of dat meer blessures betekent", zo besluit de sportmarketeer. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›