Twijfels over verklaring Aboutaleb: ''Kregen juist een podium''

0
Twijfels over verklaring Aboutaleb: ''Kregen juist een podium''

De bijeenkomsten voor Feyenoord City werden door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam dinsdag avond geannuleerd. Volgens hem zou er sprake zijn van intimidaties door de tegenstanders van Feyenoord City.

Kees Lau, van actiegroep Stadion op Zuid, heeft zijn vraagtekens bij die verklaring. "Wij zijn overdonderd. Ik ken veel supporters en ik heb rondgevraagd, maar er stonden helemaal geen acties gepland. Waarom zouden we: we kregen de komende dagen juist een podium om onze kritiek te uiten", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

De twijfel is duidelijk te merken, weet ook Dennis Tak. Hij is namens de PvdA erg betrokken bij de discussie in de gemeenteraad. "Dat merk ik vooral online, maar ook in gesprekken. Heel veel dingen worden niet meer geloofd, het wordt daardoor lastiger om onderling nog goed in dialoog te blijven. Terwijl dat juist nu zo belangrijk is."

Volgens het raadslid kan de ophef grote consequenties hebben. Zo zouden grote geldschieters zich terug kunnen trekken uit het project, omdat ze hun naam er niet aan willen verbinden. "Het zou natuurlijk heel triest zijn als dat het effect is. Maar dit laat mensen natuurlijk niet onberoerd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›