Van Hanegem hoopt op Wijnaldum en De Vrij: ''Geen overbodige luxe''

0
Van Hanegem hoopt op Wijnaldum en De Vrij: ''Geen overbodige luxe''

Willem van Hanegem droomt ervan dat spelers als Stefan de Vrij en Georginio Wijndalum in de toekomst terugkeren bij Feyenoord. Volgens de oud-voetballer heeft de club behoefte aan een echte leider.

"Dat er over een paar jaar nog wat oud-spelers terugkeren, is geen overbodige luxe", begint Van Hanegem bij het Algemeen Dagblad. "Feyenoord heeft echt niemand die het voortouw neemt. Een leider. De Vrij is ook geen prater. Maar dat hoeft ook niet. Wim Jansen, dat vond iedereen vroeger toch zo’n aardige gozer? Maar als Wim iets niet beviel, dan schopte hij je tegen het hekwerk hoor."

Van Hanegem ziet de laatste jaren een patroon bij Feyenoord. "Ayoub, Amrabat, Vejinovic, Vormer. Het waren bij hun eerdere clubs prima spelers, in de Kuip telden ze totaal niet mee. Karim El Ahmadi wél, dat was een geweldige speler. Maar ook hij had een heel lastige aanloop in Rotterdam", gaat Van Hanegem verder.

"Waar het aan ligt dat die spelers in de Kuip opeens wegzakken? Er is meer druk, dat klopt vast. En er is in deze tijd achterlijke, dreigende taal op social media, ook nu weer richting bepaalde spelers", vervolgt De Kromme. "Maar dat gebeurt door mensen die niet goed snik zijn, die helemaal geen aanhangers van Feyenoord kunnen zijn. Ook als een speler matig presteert, doe je dat niet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›