Van Praag: ''Waarom zou ik haat hebben tegen Feyenoord?''

0
Van Praag: ''Waarom zou ik haat hebben tegen Feyenoord?''

Michael van Praag is sinds vorige maand gestopt als bestuurder bij de UEFA. De voormalig voorzitter van de KNVB heeft erg genoten van zijn jarenlange staat van dienst in het mondiale voetbal.

"Elke vezel in mij verzet zich tegen ­uitsluiting. We zijn toch allemaal mensen? Ik begrijp ook de haat niet tegen andere clubs. Waarom zou ik haat hebben tegen Feyenoord? En waarom hebben mensen haat tegen Ajax? Omdat ze er altijd van verliezen? Wat is dat voor onzin", aldus Van Praag bij Het Parool.

Als een van zijn laatste klussen bij de UEFA kreeg Van Praag te maken met de Super League. "Het is egoïsme en geldhonger. De president van Real Madrid, Florentino Pérez, zei dat de clubs in grote problemen waren gekomen door de coronapandemie en dat dit de oplossing zou brengen. Ammehoela, FC Dordrecht zit ook in de problemen door corona. Het probleem is dat de post salarissen bij Real Madrid 232 miljoen euro per jaar bedraagt."

"Dit soort mensen maakt het voetbal kapot. In 2013 werd Gareth Bale voor meer dan 100 miljoen euro verkocht aan Real Madrid en dachten we: welke idioot wil dat betalen?", vervolgt hij. "Nu zal de grens wel zijn bereikt. Vier jaar later werd Neymar voor meer dan 220 miljoen verkocht aan Paris Saint-Germain. Vind je het gek dat je dan geen geld meer hebt? Het probleem is dat de Agnelli’s en Pérezzen van deze wereld alleen maar aan zichzelf denken.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›