''Hoe is het mogelijk dat Advocaat nog trainer van Feyenoord is?''

0
''Hoe is het mogelijk dat Advocaat nog trainer van Feyenoord is?''

Een onthutsend zwak Feyenoord verloor zondag met 3-2 van ADO Den Haag. Volgens Arno Vermeulen is het voor zowel club als trainer Dick Advocaat goed als de wegen gaan scheiden.

"Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Advocaat nog steeds trainer is van Feyenoord?", begint Vermeulen bij de NOS Voetbalpodcast. "Dat vind ik eigenlijk niet meer uit te leggen. Deze spelersgroep is volledig uitgekeken op de trainer en deze trainer is ook uitgekeken op zijn spelersgroep. Ik vond hem na afloop ook buitengewoon zwak. Ging 'ie weer naar zijn spelers wijzen, 'er speelt iets met contracten'. Waar heb je het dan over, vraag ik me af."

Arman Avsaroglu deelt de mening van Vermeulen. "Dit is een trainer die al maandenlang verkeerde beslissingen aan het nemen is. Hij voelt z'n spelersgroep niet meer aan. Dan moet een club afscheid van een trainer nemen. Je hoeft van mij echt niet altijd snel een trainer te ontslaan, maar de enige reden om het wel te doen is als het niet meer klikt met zijn spelers."

"Ik heb zelden zo'n duidelijk voorbeeld gezien als bij Feyenoord de laatste maanden. Het ligt nu in de handen van technisch directeur Frank Arnesen om gewoon een keer een beslissing te nemen en te zeggen: 'dit werkt niet meer'", vervolgt de verslaggever.

Avsaroglu gebruikt Robert Bozenik als voorbeeld. "Een jonge spits heeft vertrouwen nodig, maar Advocaat zegt week in week uit tegen iedereen die het maar horen wil hoe slecht hij Bozeník vindt. Deze jongen komt uit Slowakije, is nog jong en heeft niet veel in het buitenland gezeten. Dan komt 'ie hier en zegt z'n trainer vanaf de eerste week hoe slecht hij is. Zo ga je toch niet met spelers om?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›