Antonucci geprezen: ''Beter dan Frenkie, Donny, Appie en Malen''

0
Antonucci geprezen: ''Beter dan Frenkie, Donny, Appie en Malen''

Francesco Antonucci speelt volgend seizoen bij Feyenoord. De middenvelder werd afgelopen zomer gekocht van AS Monaco en vrijwel direct verhuurd aan FC Volendam. Laatstgenoemde ploeg ontdekte de 21-jarige Belg.

Ruben Jongkind, verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van FC Volendam, reed twee jaar geleden naar Frankrijk. "Ik vond dat we ernaartoe moesten", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik belde Franco, die was blij, maar dacht dat het niks zou worden. Vervolgens kreeg ik de club aan de lijn en vroeg of ik kon worden verbonden met de rechterhand van de CEO."

Jongkind stelde zich voor en maakte 'met moeite een afspraak'. "Ik heb toen een presentatie gehouden van onze plannen en filosofie, over wat we wilden met Franco bij Volendam. Monaco zag dat het onze intentie was echt een meerwaarde te creëren. Binnen anderhalf uur was het voor mekaar."

Antonucci kan zeer goede statistieken overleggen in de Keuken Kampioen Divisie. "Beter dan Frenkie, Donny, Appie en Malen als je kijkt naar het aantal doelpunten, assists en key passes per zestig minuten. Dat is wel heel bijzonder. Het is een duidelijke indicatie dat hij het op een hoger niveau ook moet kunnen", besluit Jongkind.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›