''Het lukt Advocaat niet om er een stabiel optreden van te maken''

0
''Het lukt Advocaat niet om er een stabiel optreden van te maken''

Dick Advocaat is bezig aan de laatste maanden als trainer in het betaalde voetbal. In de NOS Voetbalpodcast wordt geconcludeerd dat Feyenoord qua ontwikkeling weinig is opgeschoten onder Advocaat.

"Elke willekeurige andere trainer van Feyenoord die in deze fase van de competitie met deze resultaten te maken zou krijgen, zou bijna met pek en veren Rotterdam uit gejaagd worden", begint commentator Arman Avsaroglu in de NOS Voetbalpodcast. "Dat gebeurt niet. Dat heeft natuurlijk te maken met de persoon Dick Advocaat. En ook met de resultaten die hij haalde in zijn eerste jaar, die uitstekend waren."

In de laatste weken presteert Feyenoord echter een stuk minder. "Het is nu februari, maart, de periode waarin je moet presteren, waarin het er echt om gaat. Dan merk je dat het elftal in anderhalf jaar Dick Advocaat eigenlijk niet heel veel is opgeschoten in tactisch en speltechnisch opzicht", vervolgt Avsaroglu.

"Dat is een pijnlijke constatering, want ik zie ook dat deze spelersgroep best goed kan voetballen", gaat de verslaggever verder. "Je ziet in fases dat het er wel in zit, maar het lukt de trainer blijkbaar niet om er een stabiel optreden van te maken."

Voor Jeroen Elshoff komt dit niet als een verrassing. "Het kan geen verrassing zijn dat Feyenoord er in tactisch opzicht niet extreem op vooruit is gegaan", begint hij. "Iedere trainer heeft z'n kwaliteiten en volgens mij ligt de kwaliteit van Dick Advocaat niet in het tactisch beter maken van een team. Hij speelt al jaren met eenzelfde organisatie. Hij heeft Feyenoord tactisch niet beter gemaakt, maar dat is ook niet wat ik had verwacht bij zijn aanstelling."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›