''Bijlow is er nog lang niet, Nederlands elftal is ander niveau''

0
''Bijlow is er nog lang niet, Nederlands elftal is ander niveau''

Eric Meijers is trainer van SV Spakenburg. Meijers ziet dat Justin Bijlow van Feyenoord een sterke ontwikkeling doormaakt, maar ziet hem nog niet als eerste optie voor op het Europees Kampioenschap aankomende zomer.

"Ik ben daar eigenlijk vrij makkelijk in. Ik vind dat Jasper Cillessen het eigenlijk altijd goed gedaan heeft in het Nederlands Elftal. Hij is nu natuurlijk geblesseerd, maar ik verwacht dat hij direct weer sterk terugkomt", vertelt Meijers in gesprek met Voetbalzone over zijn voorkeur.

Meijers vindt dat Joël Drommel en ook Justin Bijlow nog veel stappen te maken hebben. "Drommel en Bijlow zijn er nog lang niet. Die kunnen het best een bepaalde periode goed doen, maar het Nederlands Elftal is een ander niveau en daar is ervaring ontzettend belangrijk. Daarin hebben die jongens een achterstand en die kun je alleen inhalen door te gaan keepen." 

Hij weet dan ook dat de bondscoach zelf de inschatting moet maken of de jonge keepers al 'rijp' genoeg zijn. "Dan moet je een bondscoach hebben die Bijlow of Drommel de kans geeft. Ik denk dat die twee jongens toch nog wel even van het niveau van Cillessen en Stekelenburg afzitten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›