''Feyenoord heeft iets stuk gemaakt, wat moeilijk te repareren is''

0
''Feyenoord heeft iets stuk gemaakt, wat moeilijk te repareren is''

Dick Advocaat koos ervoor om Justin Bijlow na zijn blessureleed weer in de basiself te zetten. Nadat hij zijn rentree maakte tegen Willem II, blunderde Nick Marsman in de beker en ging Bijlow zelf tegen AZ eveneens in de fout.

Bij FC Rijnmond reist de vraag of het verstandig was om Justin Bijlow direct weer op te stellen. "Dat vind ik een moeilijke discussie", geeft Sinclair Bischop aan. "Het nadeel is dat er nu geen oefenwedstrijden zijn. Dit (AZ, red.) was gelijk een wedstrijd waar alle ogen op gericht zijn. De bondscoach zat in het stadion. Dan ga je misschien geforceerd fouten maken. Aan de andere kant kan je alleen zo snel mogelijk je niveau halen, als je weer wedstrijden krijgt. Kan Feyenoord het zich permitteren om een keeper die niet honderd procent fit is wel op te stellen in zo'n topper?"

Ruud van Os reageert: "Feyenoord had in Bijlow een heel goede, betrouwbare doelman. Toen raakte hij geblesseerd en bleek Marsman dat ook te zijn. Onder de lat was Feyenoord een zekerheidje. Toen begon het wisselen en is de ellende begonnen. Nu heeft Feyenoord niet alleen twijfelende verdedigers, maar ook onder de lat is het niet goed. Je hebt de situatie wel een beetje zelf in de hand gewerkt."

"Ik hoor iedereen bij Feyenoord zeggen: het halen van Europees voetbal is van levensbelang", gaat Van Os verder. "Dan staat het goed met Marsman en zou je kunnen zeggen: 'het interesseert me geen reet of Bijlow meegaat naar het EK of niet, het belang lijkt bij Feyenoord.' Ik had het zo laten staan. Nu breng je Bijlow tegen Willem II en moet Marsman een paar dagen later tegen Heerenveen weer opdraven. Hij kreeg een tik door niet te spelen tegen Willem II. Je ziet wat er dan gebeurt: hij gaat in de fout. Je hebt iets stuk gemaakt, wat moeilijk te repareren is. Dat vind ik echt zonde."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›