Komst Pratto 'zorgt voor irritatie' bij selectie: ''Kan een argument zijn''

0
Komst Pratto 'zorgt voor irritatie' bij selectie: ''Kan een argument zijn''

Het is zéér de vraag of het loonoffer, dat Feyenoord van zijn spelers heeft gevraagd, juridisch stand houdt. De selectie moet vier maanden lang opnieuw salaris inleveren, omdat de club er financieel gezien beroerd voor staat. 

Roberto Branco Martins, advocaat én docent Arbeid en Recht aan de Universiteit van Amsterdam, legt uit: "Het is een eenzijdige wijziging in een arbeidsovereenkomst, op grond van salaris. En dat is het eigenlijk het belangrijkste dat in zo'n overeenkomst is opgenomen", aldus Martins bij de NOS.

"Een dreigend faillissement kan zo'n zwaarwichtig belang zijn. Maar dat moet je dan echt hard maken. In de jurisprudentie komt het weinig voor dat een werkgever een dusdanig zwaarwichtig belang kan aantonen dat hij een eenzijdige wijziging kan doorvoeren als het gaat om salarisverlaging."

De Feyenoorders zouden zich vooral storen aan het feit dat Lucas Pratto in de winterstop nog voor een vorstelijk salaris werd vastgelegd. "In het uitzonderlijke geval dat je voor een rechter komt te staan, zal dit een argument zijn. Is dit een verstandige uitgave geweest als je een aantal weken later aanklopt bij de spelers om salaris in te leveren?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›