Steun voor Feyenoord-spelers ''Ze kunnen naar de rechter''

0
Steun voor Feyenoord-spelers ''Ze kunnen naar de rechter''

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, snapt heel goed dat de spelers van Feyenoord niet mee willen werken aan het nieuwe loonoffer. Everard staat achter de Feyenoorders die niet opnieuw salaris in wilden leveren.

"Het uitgangspunt is vorig jaar geweest: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wij wilden rekening houden met de NOW-regeling (de wet die bedrijven compenseert voor de verliezen die als gevolg van het coronavirus zijn geleden, red.). De aanbeveling die we toen collectief hebben gedaan, gold tot 31 december 2020", aldus Everard bij NOS Langs De Lijn. "De Feyenoord-spelers hebben daaraan meegedaan. En ik kan zeggen dat zij een fors offer hebben gebracht, écht een heel fors offer."

Het seizoen wordt, niet zoals Feyenoord heeft begroot, zonder publiek uitgespeeld. "Dan ga je met elkaar in overleg en dan probeer je een redelijk compromis te vinden. Het is natuurlijk niet zo dat je als club eenzijdig een soort dictaat kunt opleggen. Bij dat eerste akkoord hebben alle spelers individueel getekend. Dus waarom zou dat nu anders zijn?"

Spelers kunnen zelf juridische stappen zetten tegen Feyenoord. "Dat de club geld inhoudt zonder dat de speler individueel toestemming heeft gegeven. Dan kan die speler zeggen: oké, ik pik het of ik pik het niet. Pikt hij het niet, dan maakt hij de gang naar de rechter. In het voetbal is het de arbitragecommissie. En dan is het aan de arbitragecommissie om daar een oordeel over te geven. Het is gepresenteerd als een eenzijdig dictaat. Ik denk dat je dat als club niet moet willen. Het lijkt mij een totaal verkeerde handelswijze."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›