Vriends laakt stereotypen: ''Dat zag je laatst ook met Malacia''

0
Vriends laakt stereotypen: ''Dat zag je laatst ook met Malacia''

Bart Vriends kreeg tientallen, zo niet honderden reacties op zijn deelname aan De Slimste Mens. De verdediger van Sparta Rotterdam denkt dat er in het voetbal meer ruimte moet zijn voor de mens achter de voetballer.

"Ik heb met zoveel gasten gespeeld die een leuk verhaal te vertellen hebben en met heel andere dingen bezig zijn dan alleen voetbal. Dat sneeuwt misschien een beetje onder omdat we het altijd over transfers, doelpunten en uitslagen hebben, maar er blijft ook veel ruimte over. Dat zag je ook laatst weer met Tyrell Malacia van Feyenoord. Als je eens wat anders vraagt, komt er soms best iets leuks uit", aldus Vriends in Voetbal International.

Volgens Vriends zijn er in het voetbal veel stereotypen. "Voor een deel kloppen de stereotypen wel, maar als je een tijdje speelt en goed om je heen kijkt, dan zijn er echt een hoop gasten met wie je over van alles kan praten. Van alle niveaus ook, het hoeft heus niet altijd het intellectuele groepje te zijn. Er zijn best leuke gesprekken te vinden in de kleedkamer. Je moet soms gewoon een beetje beter zoeken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›