'Flinke vraagtekens' bij Feyenoord: ''Dieper probleem dan geld''

0
'Flinke vraagtekens' bij Feyenoord: ''Dieper probleem dan geld''

Feyenoord loopt de laatste jaren achter in inkomsten uit transfers, zo berekende Voetbal International, dat de club vergeleek met PSV. In de laatste tien jaar verkocht Feyenoord vier spelers van tien miljoen of meer. PSV deed dit twaalf keer. Feyenoord verkocht ook nooit een speler van meer dan twintig miljoen euro. In Eindhoven gebeurde dit vier keer.

Zelfs een club als SC Heerenveen hield meer geld op aan transferinkomsten. "Om zich in te dekken tegen de transferverliezen moet de club juist met een sluitende begroting werken. Sterker: eigenlijk moet er een begrotingsoverschot zijn om de klappen op de spelersmarkt mee op te vangen", zo schrijft Tom Knipping.

"In de top en subtop zijn transfers het vliegwiel. Behalve bij Feyenoord. Daar werken transfers als een rem. De Rotterdammers zijn de uitzondering op de regel. Er zijn dan ook flinke vraagtekens te plaatsen bij de scouting, de opleiding, het internationale netwerk en de synergie tussen de technische kopstukken binnen de club. Het inhuren van een extern adviesbureau zoals Sportsology betekent meestal dat het roer totaal om moet en dat er koppen gaan rollen", vervolgt de journalist.

Frank Arnesen wil 'de boel flink op de schop gooien. "Dat is niet vreemd. Er ligt aan het Van Zandvlietplein een dieper probleem dan een tekort aan geld alleen. De slechte transferresultaten van Feyenoord vallen nogal uit de toon in de Eredivisie en zijn bovendien structureel. Een nieuw stadion en externe investeerders lossen dat probleem niet op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›