''Feyenoord hoeft niet de schoonheidsprijs, ze willen winnen''

0
''Feyenoord hoeft niet de schoonheidsprijs, ze willen winnen''

PEC Zwolle wist al negen wedstrijden achter elkaar geen doelpunt te maken in De Kuip. Aan die reeks hopen de Blauwvingers woensdagavond een einde te maken, zo geeft oefenmeester John Stegeman aan.

"Toen hebben we vooral geblaft en niet gebeten", blikt Stegeman in gesprek met Voetbal International terug op de laatste ontmoeting. "We hadden veel balbezit en genoeg kansen, maar scoorden niet. Zij hebben natuurlijk maar weinig mogelijkheden nodig in wedstrijden. En als ze gescoord hebben, zijn ze ook heel zakelijk. Een 1-0 voorsprong kunnen ze makkelijk over de streep trekken, dat is de kwaliteit van Feyenoord. Dan gaan ze niet massaal op zoek naar een 2-0 of een 3-0, alleen als het kan. Ze hoeven niet de schoonheidsprijs, dat vinden ze niet belangrijk, ze willen winnen."

De trainer begrijp dat wel. "Daar heb ik alleen maar respect voor, ze doen het hartstikke knap. Feyenoord is de Eredivisie-ploeg die het moeilijkst te verslaan is. Ik heb dan ook écht niet de illusie dat wij zomaar even makkelijk gaan winnen daar. Hoewel we tegen AZ 1-1 hebben gespeeld, wordt het gewoon hartstikke zwaar en moeilijk."

"Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit hè. Dit zijn wedstrijden waarin het allemaal goed moet meezitten om een resultaat te halen, maar ik vind dat je nooit bang moet zijn, je hoeft daar echt niet met knikkende knieën heen te gaan. Als we het plan goed uitvoeren, hebben we een kans tegen Feyenoord", besluit Stegeman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›