Advocaat schudt Feyenoord wakker: ''Kwam onverwacht hard over''

0
Advocaat schudt Feyenoord wakker: ''Kwam onverwacht hard over''

Dick Advocaat zei tijdens de eerste persmomenten dat hij dacht Feyenoord geen scouting zou hebben. Volgens Marcel van der Kraan, journalist van de Telegraaf, heeft de oefenmeester de club wakker geschud.

"Het was slechts een nuchtere constatering van de man die is aangesteld om Feyenoord voor de korte termijn succesvol te laten zijn", blikt de verslaggever terug. "Advocaat is na het opstappen van de veel jongere Jaap Stam nooit binnengehaald om naar de lange termijn te kijken, de scouting op orde te brengen en elke zaterdag bij de jeugdopleiding de talenten in beeld te krijgen", schrijft hij. 

Advocaat kiest weinig voor jeugdspelers. "Het is mooi meegenomen als een trainer dat wél wil doen, maar de prioriteit van de Hagenaar ligt puur bij het eerste elftal. Dát moet in orde zijn, vindt hij. Dat hij na een jaar en vier maanden wel een beeld heeft gekregen van afdelingen binnen de club die niet op orde zijn, is begrijpelijk en zodoende heeft hij ook het recht om te oordelen", aldus Van der Kraan.

"Voor de buitenwacht kwamen zijn uitspraken onverwacht hard over, maar misschien is het ook wel goed als de dingen eens publiekelijk worden benoemd", vervolgt hij. "Het kan het begin van een nieuw beleid worden. De boel is even flink wakker geschud en misschien gaat de opvolger van Advocaat, de op 1 juli beginnende Arne Slot, er profijt van krijgen", besluit Van der Kraan.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›