Advocaat krijgt advies: ''Desnoods met vijf verdedigers spelen''

0
Advocaat krijgt advies: ''Desnoods met vijf verdedigers spelen''

Feyenoord speelt in de doordeweekse speelronde nog tegen PEC Zwolle, maar overal wordt al reikhalzend uitgekeken naar de Klassieker tegen Ajax van komende zondag. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad verwacht dat er kansen liggen voor Feyenoord.

"Het is overdreven om te zeggen dat Feyenoord het aan zijn stand verplicht is, maar ze hebben toch een paar goede jongens in het team zitten", aldus Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Het is niet voor niks dat Feyenoord zo lang ongeslagen was."

"Advocaat gaat de hele week studeren op een aanpak waarmee ze het Ajax gewoon moeilijk gaan maken. Dat mag je toch verwachten. Bij rust moet Feyenoord nog in de wedstrijd zitten, niet na twintig minuten al met 3-0 achter staan", vervolgt hij.

Feyenoord moet volgens Wijffels de focus leggen op het onschadelijk maken van Ajax-aanwinst Sebastien Haller. "Hij is twee meter breed en twee meter lang, maar Feyenoord heeft ook sterke jongens staan. Laat ze desnoods met vijf verdedigers gaan spelen en laat de backs aanvallen, maar laat ze het zo neerzetten dat het een wedstrijd wordt. Dat moet kunnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›